Moederdag, 13 mei … vandaag weer moederdag

Moederdag, 13 mei … vandaag weer moederdag

Zondag 13 mei… vandaag is het weer moederdag!

Voor alle mama’s die vandaag genieten van hun kids, die glunderend met een ontbijt bij mama’s bed kwamen vanochtend. Die genoten van het kopje koffie, het misschien wel te zwart gebakken broodje, het gekookte eitje, of wat dan ook. Ik wens jullie vandaag een hele fijne moederdag.
Voor alle mama’s die vandaag die glunderende snoet zagen van hun kind. Ogen stralend vol verwachting van wat mama zou vinden van hun zelf in elkaar geknutselde kadootje, waar ze zo hun best op hebben gedaan. Ik wens jullie vandaag een fijne moederdag.
Voor al die mama’s die vandaag hun tiener op een stuntelende manier hoorden zeggen, fijne moederdag mam. Ik wens jullie een fijne moederdag.
Voor al die vrouwen, en mannen, die vandaag hun moeder nog even verwennen. Met een bos bloemen, of een kadootje, misschien haar even mee uit nemen. Ik wens jullie een fijne moederdag.
Lieve mama’s geniet van de rijkdom die je hebt, van de kinderarmen om je nek, van de goedbedoelde maar soms zo onbehouwen hulppogingen van je kind. Geniet, geniet, geniet.
Besef hoe rijk je bent!
Geniet van je moeder, van haar liefde voor jou, van haar wijsheid, haar raad, haar meeleven, voor je het weet is ze er niet meer, en ga je dit missen, ontzettend missen.
Maar er zijn ook zoveel vrouwen die hier op aarde hun kinderen moeten missen, die ze al missen van voor hun geboorte, of wiens kinderen zijn overleden na hun geboorte. Kort daarna misschien, of later, of als ze al volwassen waren.
Voor jullie zal moederdag nooit meer hetzelfde zijn, er is en blijft een lege plek. Of misschien wel meer dan één. Voor jullie een extra knuffel voor vandaag en mijn wens dat ik hoop, dat jullie de dag redelijk door kunnen komen.
En die vrouwen die nooit een kindje in hun armen hebben mogen sluiten, die ook zo graag mama hadden willen zijn. Voor wie dit gemis vandaag extra schrijnt. Ook voor jullie wil een extra dikke knuffel, weet dat ik aan jullie denk en hoop dat vandaag toch een beetje te doen is.
Voor die mama’s die wel kinderen hebben, die inmiddels tiener of volwassen zijn, maar die niet meer aan moederdag denken, of het niet belangrijk genoeg vinden. Voor die mama’s die helemaal geen contact meer met hun kinderen hebben, en dus vandaag ook niet. En dat doet juist vandaag extra veel pijn. Ik heb me wel eens afgevraagd welke pijn groter is: De pijn van het gemis van kinderen die er niet meer zijn, of niet geweest zijn. Of de pijn van het gemis van kinderen die er zijn, en die je zo graag weer in je armen zou willen sluiten. Waarvan je zo graag een moederdagsknuffel gehad zou willen hebben….
Voor deze mama’s hoop ik dat er een volgende moederdag komt, waarop jullie kinderen er wel zullen zijn. Dikke knuffel voor jullie. Een dubbeldikke 

En ook voor de vrouwen en mannen, jongens en meisjes, die hun mama moeten missen, omdat ze overleden is. Die niet vandaag meer even naar mama toe kunnen, omdat ze er niet meer is. Die misschien even naar haar graf kunnen gaan, of dat soms zelfs niet, en die dat gemis zo diep van binnen voelen… Een gemis dat met de jaren meer lijkt te worden. Een heimwee naar haar die je moeder was. Een verdriet dat vandaag zo duidelijk is.
In jullie hart zal ze altijd bij jullie zijn… niet alleen op moederdag. Dikke knuffel voor jullie.

Voor wie zijn hart wil luchten, ik wil naar je luisteren, wat je verhaal ook is.
Je kunt me bereiken via de chat van facebook en via berta.foreverloved@gmail.com
Liefs,
Berta

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: