Wat kan het leven soms pijn doen! Gelukkig is de Bijbel, Gods Woord, daar ook heel eerlijk in. Mijn vrouw en ik zijn hier op aarde gezegend met vier kinderen en vijf kleinkinderen. Toch hebben we er zes, een kleindochter, zij heeft de naam Destiny gekregen!  Echter, zij mocht niet geboren worden. Ik vergeet nooit meer dat vreselijke moment toen de gynaecoloog een echoscopie ging maken. Tot onze verbijstering hoorden we, in tegenstelling tot de eerdere echoscopieën,  het hartje niet meer kloppen. Het hartje van onze kleindochter……het stond stil…..

Het leek alsof de grond onder onze voeten verdwenen was. Onze dochter had zojuist haar kindje verloren, ons kleinkindje was overleden. We huilden!

Ik ben voorganger van een gemeente, maar ik moet eerlijk bekennen, daar was op dat moment niet veel meer van te zien. Ik was altijd sterk, maar nu gebroken.  “ Waarom”, Here, waarom?”  Er ging van alles door me heen. Wat een impact had het op ons. Om je dochter zo te zien huilen, vreselijk! Ik heb het er erg moeilijk mee gehad en soms nog rollen de tranen over mijn wangen.  Nee, we begrijpen niet alles! Toch, de Here heeft ons kracht gegeven. Hij heeft ons gedragen! Vaak in moeilijke momenten ervaren we dat niet altijd, maar Hij is echt nabij!  Destiny,  we zullen haar straks zeker gaan zien. Zij is niet dood, ze leeft! Echter, niet bij ons op aarde, maar in de hemel!  Ze is nu een grote meid geworden! Wat zie ik ernaar uit om ook haar straks te mogen ontmoeten. Ik zal haar omhelzen, haar kussen, haar zeggen dat ik van haar houd!

Mijn lied  “Veel te vroeg”  is ontstaan vanuit een geschreven gedicht van een moeder uit ‘mijn’ gemeente. Ze schreef het n.a.v. een miskraam die ze zelf heeft gehad. Ik vroeg haar of ik dit gedicht mocht aanpassen en bewerken tot een lied. Dat mocht. Zo werd het lied “ Veel te vroeg” ‘geboren’ en deze is te vinden op mijn cd “ Diep van binnen”. Het is een persoonlijk lied geworden. Het is mijn wens dat een ieder er kracht uit mag putten.

Lieve mensen, één ding is zeker: er zal straks geen dood en rouw meer zijn!

Openbaring 21:4  En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan.

Gods zegen toegewenst!

Leen koster